Tanken bag Læger Formidler

I en travl hverdag som læge, er der ikke altid tid til uddybende forklaringer og til at skabe større forståelse omkring sundhed og sygdom. Samtidig bugner internettet med misinformation og halve sandheder, og det er ikke så underligt, at mange bliver i tvivl om, hvad der er op on ned. Vi har derfor valgt at skabe et forum hvor vi kan formidle viden om sygdom og sundhed i et let forståeligt format til alle, der er interesserede. Dette gør vi ved at søsætte forskellige formidlingsprojekter, hvoraf projekt Trygge Forældre er det første. Samtidig er vi aktive på twitter og i medierne, hvor vi sætter fokus på (bevidst eller ubevidst) vildledning om sundhed og sygdom på nettet.

Foreningen Læger Formidler blev grundlagt i sommeren 2016 af tre yngre læger, Laura Kverneland, Anna Grynnerup og Ida Biering-Sørensen. Foreningen er siden da langsomt vokset, og flere med interesse for sundhedsformidling er kommet til. Alt arbejde i Læger Formidler er baseret på frivillighed, engagement og hygge. Vi har grundlagt foreningen, fordi vi elsker undervisning, sygdomsforebyggelse og formidling. Mange af os har travlt med karriere og børn, men nyder arbejdet i gruppen og ser det som et afbræk fra hverdagen.

Vi arbejder lige nu på højtryk for at videreudvikle konceptet, og vi glæder os til at dele det med jer, når det er klar. Alle vores følgere på de sociale medier og deres engagement, er det der driver vores arbejde. Vi er glade for alle de kommentarer og inputs vi får. Du kan også være med til at forme fremtidige projekter ved at følge os på de sociale medier og holde dig opdateret.

Støtte og samarbejdspartnere

Læger Formidler har modtaget økonomisk støtte fra Hartmann fonden og Familien Hede Nielsens Fond. Læger Formidler har samarbejdet med Redmitbarn.dk og Børneulykkesfonden omkring enkelte podcastepisoder.

Ansigterne bag Læger Formidler

Anna Grynnerup
Medstifter

Har arbejdet som læge siden 2014 og har sideløbende arbejdet med sundhedsoplysning i Danmark og i Grønland. Forsker aktuelt i kvindelig fertilitet på Hvidovre Hospital. Har to små krudtugler, Lily og Ella.

Laura Kverneland
Medstifter

Oprindelig fra Tyskland. Læge siden 2014. Erfaring inden for børn, voksne og ældre. Mor til lille Gabriel på 1,5 år.

Ida Biering-Sørensen
Medstifter

Læge siden 2015. Lægeerfaring inden for børn, voksne og ældre.  Forsker og underviser sideløbende. Venter barn nr. 2 til juni. Elsker kaffe, kage, at hygge med familien og venner (gerne i kombination med de to første), at rejse, gode film og serier og ikke mindst at danse  

Ida Donkin

Læge og PhD. Ansat som reservelæge på gynækologisk afdeling/fødeafdelingen Nordsjællands Hospital, men for tiden på barsel med barn nummer 2.

Anne-Sophie Homøe

Arbejder som læge og har siden studiet været dybt engageret i sundheds- og seksualoplysning i Danmark og i Grønland – foruden arbejde med seksuelle (kvinde)rettigheder.

Marianne Lindblad

Har arbejdet som læge siden 2014. Arbejder på en børneafdeling, men har bred erfaring fra akutafdeling, almen praksis og medicinsk afdeling. Er gift med Thomas og har en lille datter på 1 år. Elsker god mad, rejser, naturoplevelser og at være kreativ.

Matilde van Haun

Lægestuderende på bachelordelen. For nuværende i gang med at skrive bachelor i thoraxkirurgi. Fritiden bruges på at spille golf og løbe med Sparta.

Trine Witzner Hessel

Læge siden 2015, primært med interesse og lægeerfaring inden for børn og unge inkl. fra forskning samt ophold på børnehospitaler i Cambodia, Tanzania og Boston. Er derudover vild med rejser, sommerhus, organisering, renovering og innovation! Er mor til to små drenge.

Julie Falkenberg Petersen

Læge siden 2015. Ansat på Køge Sygehus, medicinsk afdeling. Erfaring fra almen praksis og intern medicin. Bor i København, venter min første barn.

Nynne Sørgaard

Skal stå for produktionen af de nytilkommende projekters podcasts. Videnskabsjournalist, naturformidler og cand.scient. i humanbiologi. Har tidligere været vært og tilrettelægger på videnskabs- og naturprogrammer på P1, og arbejder nu med kommunikation i Nationalpark Skjoldungernes Land. Har to seje piger fra 2015 og 2017.