Læger Formidler
Du læser lige nu

Børneeksem

18
Podcast Trygge Forældre

Børneeksem

Denne episode handler om børneeksem, der også betegnes atopisk dermatitis. Atopisk dermatitis eller børneeksem er et af de hyppigste hudproblemer hos småbørn og kan i perioder fylde rigtig meget i en lille familie. Faktisk så meget at næsten alt i hverdagen drejer sig om forskellige cremer, uudholdelig klø og søvnproblemer.

Fordi børneeksem er så hyppigt har vi igennem de sidste uger og måneder fået rigtig mange henvendelser fra forældre som gerne vil blive klogere på årsagerne, behandlingen og prognosen af børneeksem – og vi har derfor længe ville lave en episode om det. Med de hyppigste forældrespørgsmål og masser af nysgerrighed i bagagen, tog vi til Universitetshospitalet i Aarhus og interviewede den dygtige hudlæge Mette Deleuran. Hun er en af de absolut bedste specialister på området og har set utrolig mange børn med børneeksem i løbet af hendes karriere.

Nyttige links og tips:

Billedet til fingertip-reglen, som vi taler om i interviewet:

Apoteket.dk har lavet en fin lille film om børneeksem:

 

atopisk-eksem-foreningens hjemmeside kan du finde rigtig meget god information om både eksemet og dens behandling samt håndtering af forskellige hverdagssituationer med børneeksem og på Astma-Allergi Danmark kan du også læse rigtig meget både om atopisk eksem, astma og allergi samt tilmelde dig til eksem-skoler tæt på dig.

 

Kom gerne med din feedback

Er der nogle vigtige spørgsmål som ikke blev besvaret i denne podcast? Er der et emne du synes vi skal tage op i næste episode? Skriv gerne en mail til os med input til vores podcast eller find os på facebook under “Læger Formidler” og instagram hvor vi bruger #Tryggeforældre. Vi vil meget gerne høre om dine erfaringer og dine tanker.

Itunes kan du abonnere gratis på podcasten. Giv gerne podcasten en anmeldelse med på vejen.

 

 

Om forfatteren

Oprindelig fra Tyskland. Læge siden 2014. Erfaring inden for børn, voksne og ældre. Mor til lille Gabriel på 1,5 år