Om Læger Formidler

Læger Formidler er en frivillig forening, der er grundlagt og drevet af læger, der ønsker at udbrede større forståelse omkring sygdom og sundhed.

I en travl hverdag som læge, er der ikke altid tid til uddybende forklaringer og til at skabe større forståelse omkring sundhed og sygdom. Samtidig bugner internettet med misinformation og halve sandheder, og det er ikke så underligt, at mange bliver i tvivl om, hvad der er op og ned. Vi har derfor valgt at skabe et forum hvor vi kan formidle viden om sygdom og sundhed i et let forståeligt format til alle, der er interesserede. Dette gør vi ved at søsætte forskellige formidlingsprojekter, hvoraf projekt Trygge Forældre er det første. Samtidig er vi aktive på twitter og i medierne, hvor vi sætter fokus på (bevidst eller ubevidst) vildledning om sundhed og sygdom på nettet.

Foreningen Læger Formidler blev grundlagt i sommeren 2016 af tre yngre læger og foreningen er siden da langsomt vokset, og flere med interesse for sundhedsformidling er kommet til. Alt arbejde i Læger Formidler er ulønnet og baserer sig på engagement, fagligt drive og ikke mindst hygge og humor. Vi har grundlagt foreningen, fordi vi elsker undervisning, sygdomsforebyggelse og formidling. Mange af os har travlt med karriere og børn, men nyder arbejdet i gruppen og ser det som et afbræk fra hverdagen.

Læs mere om os, og hvem vi er, her på hjemmesiden.
Du kan også læse mere om hvem vi samarbejder med her, og læse hvad andre læger har udtalt om projektet her.