Har du også hørt at sår har bedst af at få luft? Eller har du hørt om en ven der fik Klamydia af at gå i boblebad? Så trænger du måske til at se vores korte film om sundhedsmyter? Vidste du fx at lus ikke smitter ved at dele børster eller sengetøj?

Sammen med Sundhed.dk har vi i Læger Formidler aflivet nogle sejlivede sundhedsmyter. Se filmene nedenunder.

Skal sår have luft?

I denne video taler læge Mads Langager om myten om at sår skal have luft. Vil du vide mere om hvordan du plejer dit sår, se sundhed.dk’s side om sårpleje.

Kradser det i hovedet?

Er du bekymret for at dele hårbørste, huer eller sengetøj? Se læge Julie Falkenberg fortælle om hvordan lus faktisk smitter. Læs mere om lus på Sundhed.dk.

Jeg spørger for en ven..

Kan man få klamydia af at gå boblebad med andre mennesker? Se læge Mads Langager fortælle om hvordan man bliver smittet med klamydia og hvordan det kan behandles. Læs mere på Sundhed.dk.

Influenza og kulde

Hvad er influenza og kan det skyldes at man har været kold? Læge Ida Biering-Sørensen fortæller hvad influenza er. Få mere at vide på Sundhed.dk.

Kan p-pille brug give blodpropper?

Kan brug af p-piller give en blodprop? Se læge Anna Grynnerup fortælle om p-piller og forekomsten af blodpropper. Læs mere på Sundhed.dk.

Blærebetændelse og hvad det skyldes

Har du oplevet smerte ved vandladning sammen med en næsten ustoppelig trang til at tisse? Så kan det være du har fået en blærebændelse. Hør læge Ida Biering-Sørensen fortælle om hvad det skyldes. Læs mere på Sundhed.dk.