Læger Formidler er en frivillig forening, der er grundlagt og drevet af læger, der ønsker at udbrede større forståelse omkring sygdom og sundhed.

I en travl hverdag som læge, er der ikke altid tid til uddybende forklaringer og til at skabe større forståelse omkring sundhed og sygdom. Samtidig bugner internettet med misinformation og halve sandheder, og det er ikke så underligt, at mange bliver i tvivl om, hvad der er op og ned. Vi har derfor valgt at skabe et forum hvor vi kan formidle viden om sygdom og sundhed i et let forståeligt format til alle, der er interesserede. Dette gør vi ved at søsætte forskellige formidlingsprojekter. Samtidig er vi aktive på twitter og i medierne, hvor vi sætter fokus på (bevidst eller ubevidst) vildledning om sundhed og sygdom på nettet. Læs mere i Ugeskrift For Læger, der d. 13. august ’18 bragte en artikel om vores arbejde.

I denne film fortæller Ida Donkin, der er læge og forsker og en af drivkrafterne bag Læger Formidler, om hvad der driver hende i kampen mod misinformation.

Foreningen Læger Formidler blev grundlagt i sommeren 2016 af tre yngre læger og foreningen er siden da langsomt vokset, og flere med interesse for sundhedsformidling er kommet til. Læs mere om hvem vi er her. Alt arbejde i Læger Formidler er ulønnet og baserer sig på engagement, fagligt drive og ikke mindst hygge og humor. Vi har grundlagt foreningen, fordi vi elsker undervisning, sygdomsforebyggelse og formidling. Mange af os har travlt med karriere og børn, men nyder arbejdet i gruppen og ser det som et afbræk fra hverdagen.

Vi arbejder lige nu på højtryk for at videreudvikle konceptet, og vi glæder os til at dele det med jer, når det er klar. Alle vores følgere på de sociale medier og deres engagement, er det der driver vores arbejde. Vi er glade for alle de kommentarer og inputs vi får. Du kan også være med til at forme fremtidige projekter ved at følge os på de sociale medier hvor du også kan holde dig opdateret om fremtidige projekter, events og andet.