Tankerne bag projekt Trygge Forældre

Som læger har vi mødt mange forældre, som føler sig utrygge og har svært ved at vurdere deres barns almen tilstand. Den travle hverdag på hospitalet eller i lægepraksis giver sjældent tid til uddybende forklaringer om symptomer, sygdom og behandling. Det fører indimellem til et utilfredsstillende forløb, hvor man som forælder ikke føler sig forstået. Resultatet bliver desværre endnu flere bekymringer og ikke mindst gentagne læge– og sygebesøg, som muligvis kunne have været undgået.

Det er disse oplevelser der dannede baggrunden for at tre yngre læger i sommeren 2016 grundlagde den frivillige forening Læger Formidler og startede projektet Trygge Forældre, som er Læger Formidlers første projekt. Formålet med projektet var at bringe tryghed ud til familierne når de små bliver syge ved at introducere et simpelt vurderingsprincip, som kan anvendes som huskeregel til at vurdere alvorsgraden af sygdom. Vurderingsprincippet fik navnet SAFE!-cirklen som er et akronym hvor hvert bogstav står for at trin i vurderingsprincippet. I kan læse mere om SAFE!-cirklen her.

SAFE! crop

 

Projektet startede som en podcast der udkom i juli 2017 og har langsomt udviklet sig til også at inkludere en blog (tirsdagsinfo), småfilm og barselscafe-events. Man finder information om det hele her på hjemmesiden. Derudover er vi i Læger Formidler løbende blevet flere frivillige medlemmer, der alle brænder for sundhedsformidling. En stor del af projektet foregår på de sociale medier, og vi er utrolig glade for den opmærksomhed projektet har fået der, og de inputs vi får derfra. Det er især alle vores  følgere og reaktionerne på vores arbejde, der driver os og motiverer os.

Følg os på facebook og instagram og hold dig opdateret på vores arbejde.

Kærlig hilsen

Team Trygge Forældre

Mimmi Torp
Sundhedsformidler og teamleder

Læge siden 2018. Har klinisk erfaring fra almen praksis, intern medicin og reumatologi. Derudover frivillig for Kræftens Bekæmpelse.

Stine Schaldemose
Sundhedsformidler

Læge siden 2017. På vej mod at blive alment praktiserende læge og har især interesse for børn, kommunikation og formidling. Aktuelt på barsel med den mindste af to drenge.

Mette Hartmann Nonboe
Sundhedsformidler

Læge siden 2019. Ph.d.-studerende tilknyttet Nykøbing F. sygehus og forsker i livmoderhalskræftscreening af HPV-vaccineret kvinder. Stor interesse i sundhedsfaglig formidling, særligt til forældre og børn i Udkants Danmark, med ønske om at øge deres kendskabet til lettilgængelig og faglig korrekt viden om sundhed m.m. Mor til 2, en dreng fra ’17 og en pige fra ’20, så vældig bekendt med småbørns-bekymringer, hverdagskaos og -herligheder.

Ida Staby
Sundhedsformidler

Læge siden 2021. Har klinisk erfaring indenfor intern medicin, almen praksis og socialmedicin. Har stor interesse for  sundhedsformidling og kommunikation, især indenfor børn, hvorfor jeg er meget glad for at være en del af Læger Formidler.

Cecilie Clemmesen
Sundhedsformidler

Læge fra Københavns Universitet og sundhedsformidler siden 2021. Erfaring fra socialmedicin, psykiatri og arbejde hos privat børnelæge. Mor til to små børn og dermed rigelig erfaring med mor-bekymringer, snotnæser og søvnmangel. 

Maria Brangstrup Hansen
Sundhedsformidler

Læge siden 2020 med klinisk erfaring fra især pædiatrien og almen praksis. Jeg har selv en søn fra 2023, så jeg stiller både selv spørgsmål og besvarer andres spørgsmål ang. børn. Jeg drømmer om at blive praktiserende læge.