Hvorfor Trygge Kvinder?

Kvindekroppen ændrer sig utrolig meget gennem livet! Fra puberteten, til graviditet og fødsel til overgangsalderen. Mange sygdomme (og selv helt almindelige tilstande), der rammer kvinder, er desværre stadig omringet af tabu. Det kan nemt føre til en del skyld og skam og ikke mindst følelsen af at være alene.

Tiden omkring graviditet og barsel kan være en særlig forvirrende tid hvor mængden af råd er helt enorm. Det kan være vanskeligt at skelne mellem sundhedsfaglige anbefalinger og privatpersoners erfaringer og tro, hvilket kan gøre det svært at bevare overblikket og roen.

Derfor har vi i Læger Formidler startet en række projekter som skal hjælpe kvinder og kommende forældre med at navigere i den sundhedsjungle som kvinder konfronteres med gennem livet.

Projektet Trygge Maver handler om frugtbarhed, graviditet og barsel. Her guider vi dig til en tryggere graviditet og barsel via podcast, blogindlæg og film.
Tryg Amning er et podcast-projekt til dig, som gerne vil komme godt i gang med amning, til dig som synes at amning er noget af en mundfuld – og til dig, som bare gerne vil vide mere om amning.
Trygge Kvinder bloggen er projektet hvor vi dykker ned i alt det andet omkring kvindelig sundhed.

Vi håber, at du kan bruge vores materiale. Du finder det hele her på vores hjemmeside! Skriv endelig til os med feedback eller foreslag til emner vi skal kaste os over.

Vil du holde dig opdateret på vores nyeste indlæg, så tilmeld dig Trygge Maver nyhedsbrevet eller følg os på Instagram eller Facebook for at få de nyeste indlæg.Holdet bag Trygge Kvinder

Alle vores indlæg og podcasts er lavet af læger, der til dagligt arbejder med kvindesygdomme, og som brænder for formidling. Vi arbejder for at forhindre og begrænse misinformation om sundhed og sygdom – hvilket i høj grad findes på nettet når det handler om graviditet, barsel og kvindekroppen generelt. Skriv endelig til os, hvis der er et emne, som du ønsker skal tages op her på siden. Kom også gerne med ris og ros. Vi er altid villige til at indrømme vores egne fejl og mangler og vil gerne gøre dette site bedre!

Kærlig hilsen
Holdet bag Trygge Kvinder

Cæcilie Weber Thomsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2018. Jeg har erfaring indenfor psykiatri, kirurgi, hjertemedicin, diabetes, almen praksis og gynækologi, graviditet og fødsler. Har forsket i tarmbakterier og sukkersygemedicin. Jeg er er projektgruppeleder hos Trygge Kvinder. Jeg brænder for formidling og aftabuisering af sundhed og sygdom. Er ansat på en afdeling for kvindesygdomme, graviditet og fødsler. Gift med Christian. Vi har sammen en vildbasse af en søn på 5 år og en lillesøster på snart 1 år.

Mads Langager Larsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2015. Ansat på fødeafdelingen på Rigshospitalet. Faglig interesse især indenfor gravide og fødende. Gift og har en lille datter, Alice.

Anna Lando Talbot
Sundhedsformidler

Blev læge i foråret 2021. Jeg har en særlig interesse i gynækologi og obstetrik, og forsker aktuelt på fertilitetsklinikken på Hvidovre Hospital. Jeg bor med min kæreste på Østerbro. Udover at bruge min fritid med venner og familie, kan jeg godt lide at sy og strikke.

Anne-Sofie Ahlers Rechnagel
Sundhedsformidler

Læge siden 2022, hvor jeg aktuelt arbejder på Bispebjerg hospital. Jeg forsker på fødeafdelingen Hvidovre Hospital indenfor føtalmedicin og obstetrik. Jeg holder meget af klatring og friluftsliv, gode bøger og rejser.

Jeanett Nielsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2020. Klinisk erfaring inden for almen medicin og kirurgi. Fagligt interesseområde inden for gynækologi, graviditet og fødsler og forsker i fertilitet. Bor med min kæreste i Århus. I min fritid bruger jeg tid på træning og madlavning.

Julie Milbak
Sundhedsformidler

Jeg blev færdiguddannet læge i sommeren 2021 og arbejder aktuelt hos en praktiserende læge. Jeg har tidligere erfaring inden for bl.a. akutmedicin og skadestue. Jeg interesserer mig meget for kvindesygdomme, graviditet og fødsler, og har forsket inden for COVID-19 hos gravide og graviditetsdiabetes.Men er aktuelt på barsel.

Sophie Brinck Andersen
Sundhedsformidler

Læge siden 2017. Har skrevet PhD om hvorvidt medfødte genetiske mutationer kan disponere til lammelser efter  poliovirus infektion. Jeg har stor passion for genetik, DNA og kvindekroppen. Klinisk erfaring fra kirurgisk afdeling og almen praksis. Arbejder i en kvindepraksis, men er aktuelt på barsel med lillesøster Vilma. 

Caroline Nørgaard-Pedersen
Sundhedsformidler

Læge og PhD-studerende på Vestdansk Center for Gentagne Ufrivillige Aborter, Aalborg Universitetshospital.  Hjælper kvinder/par med at få det barn, de drømmer om. Forsker i immunforsvarets rolle til gentagne ufrivillige graviditetstab. Ønsker at bidrage til aftabuisering af emnet, så det bliver lettere at tale om de graviditeter, som vi taber.

Julie Juul Jørgensen
Sundhedsformidler

Læge siden 2019. Klinisk erfaring fra både almen praksis samt kirurgiske specialer. Stor interesse for kvindesygdomme og fødsler, særligt fertilitetsbehandling. På nuværende tidspunkt ansat på en afdeling for kvindesygdomme og fødsler. 

Katrine Jørgensen
Sundhedsformidler

Læge siden 2018. Har erfaring fra industrien, forskningen og er nu ansat på Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler. Er særligt bidt af obstetrikken (de gravide, de fødende og de barslende). Har selv en søn på 2 år. 

Iben Riishede
Sundhedsformidler

Læge siden 2016. Primært erfaring indenfor gynækologi-obstetrik, men også akut medicin og almen praksis. Aktuelt PhD-studerende på Rigshospitalet, hvor jeg forsker i forebyggelse af svangerskabsforgiftning. Bor sammen med Jonas og vores to børn, Olivia (2018) og August (2020).  

Hevy Sadraddin Gibrael
Sundhedsformidler

Læge siden 2019. Klinisk erfaring fra forskellige ansættelser, primært i gynækologien/obstetrikken. Særlig interesse i sexologi, og aktuelt i gang med en forskningsbaseret mastergrad i sexologi. Ansat på en gynækologisk-obstetrisk afdeling og sidder i bestyrelse i Danske Kvindelige Lægers Forening (KLF).

Cathrine Sandager Budtz
Sundhedsformidler

Læge siden 2016. Har bl.a. erfaring fra almen praksis, ældremedicin, samt en bred vifte af medicinske og kirurgiske specialer, fra min turnus i Grønland, herunder kvindesygdomme og fødsler.
Under studiet har jeg arbejdet på en fertilitetsklinik, forsket i hjernekræft hos børn, samt opstartet studentergruppen "Sund Krop", hvor medicinstuderende formidler om sundhed til skolebørn.

Privat er jeg gift med Anders, og mor til 3 krudtugler.

Eva Noes
SoMe

Jeg læser på sidste år af medicinstudiet. Jeg begynder snart på mit speciale med fokus på innovation og sundhedsteknologi. Derudover interesserer jeg mig for sundhedsformidling og ønsker aktivt at tage del i sundhedsfremmende tiltag. Ved siden af studiet arbejder jeg som praksismanager i en almen praksis. I min fritid dyrker jeg reformer pilates og hot yoga. Jeg er vild med at gå på kunstmuseer og sidder ofte og tegner på SMK. Jeg hjælper Læger Formidler med blogindlæg og SoMe.

Emilie Engel
SoMe

Læser på sidste del af medicinstudiet. Jeg er i øjeblikket i gang med et års forskning i gynækologi på Hvidovre Hospital, og så har jeg arbejdet en del år som studentermedhjælper i almen praksis under studiet. Interesserer mig meget for formidling af sundhedfaglige emner, hvor alle kan være med. Bor i en gammel kirke på Nørrebro. Jeg hjælper Læger Formidler med blogindlæg og SoMe.