Hvorfor Trygge Kvinder?

Kvindekroppen ændrer sig utrolig meget gennem livet! Fra puberteten, til graviditet og fødsel til overgangsalderen. Mange sygdomme (og selv helt almindelige tilstande), der rammer kvinder, er desværre stadig omringet af tabu. Det kan nemt føre til en del skyld og skam og ikke mindst følelsen af at være alene.

Tiden omkring graviditet og barsel kan være en særlig forvirrende tid hvor mængden af råd er helt enorm. Det kan være vanskeligt at skelne mellem sundhedsfaglige anbefalinger og privatpersoners erfaringer og tro, hvilket kan gøre det svært at bevare overblikket og roen.

Derfor har vi i Læger Formidler startet en række projekter som skal hjælpe kvinder og kommende forældre med at navigere i den sundhedsjungle som kvinder konfronteres med gennem livet.

Projektet Trygge Maver handler om frugtbarhed, graviditet og barsel. Her guider vi dig til en tryggere graviditet og barsel via podcast, blogindlæg og film.
Tryg Amning er et podcast-projekt til dig, som gerne vil komme godt i gang med amning, til dig som synes at amning er noget af en mundfuld – og til dig, som bare gerne vil vide mere om amning.
Trygge Kvinder bloggen er projektet hvor vi dykker ned i alt det andet omkring kvindelig sundhed.

Vi håber, at du kan bruge vores materiale. Du finder det hele her på vores hjemmeside! Skriv endelig til os med feedback eller foreslag til emner vi skal kaste os over.

Vil du holde dig opdateret på vores nyeste indlæg, så tilmeld dig Trygge Maver nyhedsbrevet eller følg os på Instagram eller Facebook for at få de nyeste indlæg.Holdet bag Trygge Kvinder

Alle vores indlæg og podcasts er lavet af læger, der til dagligt arbejder med kvindesygdomme, og som brænder for formidling. Vi arbejder for at forhindre og begrænse misinformation om sundhed og sygdom – hvilket i høj grad findes på nettet når det handler om graviditet, barsel og kvindekroppen generelt. Skriv endelig til os, hvis der er et emne, som du ønsker skal tages op her på siden. Kom også gerne med ris og ros. Vi er altid villige til at indrømme vores egne fejl og mangler og vil gerne gøre dette site bedre!

Kærlig hilsen
Holdet bag Trygge Kvinder

Cæcilie Weber Thomsen
Sundhedsformidler og projektleder

Læge siden 2018. Jeg har erfaring indenfor psykiatri, kirurgi, hjertemedicin og almen praksis. Har forsket i tarmbakterier og sukkersygemedicin. Jeg interesserer mig for hormonelle sygdomme, gynækologi og fødsler. Gift med Christian. Vi har sammen en vildbasse af en søn på 3 år, og en hvid hund.

Rebecka Hansen
Sundhedsformidler

Har arbejdet som læge siden 2013 og på Hvidovre med gynækologi, graviditet og fødsler siden 2016. Forsker sideløbende i jern under graviditeten. Mor til en skøn vildbasse på 6 år.

Mads Langager Larsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2015. Ansat på fødeafdelingen på Rigshospitalet. Faglig interesse især indenfor gravide og fødende. Gift og har en lille datter, Alice.

Anna Grynnerup
Sundhedformidler

Læge siden 2014 og har skrevet en ph.d. indenfor kvindelig fertilitet. Arbejder på Hvidovre Hospital, men er aktuelt på barsel med tvillingedrengene Carlo og Viggo.

Ida Donkin
Sundhedsformidler

Læge og PhD. På orlov fra lægejobbet på gynækologisk/obstetrisk afdeling for at arbejde med formidling på fuld tid. Mor til to små piger, Ellen og Eva.

Hanne Trap Wolf
Sundhedsformidler

Har arbejdet som læge siden 2010 og har sideløbende forsket i for tidlig fødsel. Arbejder aktuelt på fødeafdelingen på Hvidovre Hospital. Er travlt beskæftiget efter arbejdstid som mor til tre børn på henholdsvis to, fem og otte år.

Jesper Friis Petersen
Sundhedsformidler
Læge siden 2013 nu PhD studerende ved Nordsjællands Hospital og Rigshospitalet omhandlende graviditet og graviditetstab. Klinisk erfaring med fertilitet, gynækologi og obstetrik i Danmark og Norge. Gift med sygeplejerske Maren og far til Alfred
 
Louise Laub Asserhøj
Sundhedsformidler

Læge siden 2015. Ph.d.-studerende på Fertilitetsklinikken og Klinik for Vækst og Reproduktion på Rigshospitalet. Tidligere arbejdet på Gynækologisk og Obstetrisk Afdeling på Nordsjællands Hospital. Gift med Trygve. Mor til Atle på 5 år og Åsa på 2 år.

Anna Lando Talbot
Sundhedsformidler

Blev læge i foråret 2021. Jeg har en særlig interesse i gynækologi og obstetrik, og forsker aktuelt på fertilitetsklinikken på Hvidovre Hospital. Jeg bor med min kæreste på Østerbro. Udover at bruge min fritid med venner og familie, kan jeg godt lide at sy og strikke.

Rikke Juelsgaard Petersen
Sundhedsformidler

Læge siden 2019. Har erfaring fra akutmodtagelse og almen praksis og er pt. igang med speciallægeuddannelsen i Almen Medicin. Særligt interesseret i gynækologiske problemstillinger og ældre kronikere. Bor med min kæreste. Ingen børn.

Camilla Klastrup
Sundhedsformidler

Læge siden 2017, skal være praktiserende læge. Har erfaring som læge fra Mave-tarmkirurgisk, Ortopædkirurgisk, Almen praksis, Børne- og ungdomspsykiatri, samt en del erfaring som bekymret mor til Alexander på knap 2 år. Er jyde, men bor aktuelt med min kæreste og søn ved Amager Strand, hvor vi nyder gåture ved havet.

Malin Nylander
Sundhedsformidler

Læge siden 2012. Primært erfaring indenfor gynækologi-obstetrik, men også radiologi, kirurgi og almen praksis. Har skrevet PhD omkring behandling af PCOS. Er i gang med at blive gynækolog og obstetriker, aktuelt på Rigshospitalet.
Bor sammen med Bjørn, og vores søn Folke fra ’18. Er vild med indretning, strikkeprojekter og træning, men mangler flere timer i døgnet.

Cecilie M. Arildsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2018, mor til 2. I gang med introstilling i ortopædkirurgi, men aktuelt på barsel. Erfaring fra almen praksis og skadestue.

Signe Uhlenfeldt
Sundhedsformidler

Læge siden 2016. Skal være familielæge. Klinisk erfaring indenfor almen medicin, kirurgi, kræftmedicin og børne-/ungdomspsykiatrien. Desuden solid mor-erfaring fra mine to dejlige unger fra ’14 og ’19.

Selma Schreiber
Sundhedsformidler

Læge siden 2015. Klinisk erfaring fra forskellige ansættelser – primært i gynækologien/obstetrikken. Mange interesser, herunder DIY-projekter, sejlads og rejser. Bor med kæreste på Nørrebro.

Mette Østergaard Thunbo
Sundhedsformidler

Bor i Aarhus. Læge siden 2018 og forsker aktuelt på Aarhus Universitetshospital i anvendelsen af flere typer medicin samtidigt under graviditeten og hvordan det påvirker risikoen for misdannelser og vækstforstyrrelser hos fosteret. Har erfaring fra arbejde i akutmodtagelse og almen praksis - og fra et års barsel 🙂

Yagmur Sisman
Sundhedsformidler

Læge og PhD studerende. Har både klinisk og forskningserfaring indenfor pædiatri, gynækologi og obstetrik. Desuden arbejdet på kirurgisk afdeling i Nuuk, Grønland. Skriver aktuelt PhD indenfor æggestokkræft og personlig medicin.

Anne-Sofie Ahlers Rechnagel

Jeg læser på sidste år af medicinstudiet, hvor jeg aktuelt forsker på fødeafdelingen Hvidovre Hospital. Jeg bor i bofællesskab og holder af klatring og friluftsliv samt tiden med kærresten, venner og familie. Jeg hjælper Læger Formidler med hjemmesidens blogoplæg og SoMe. 

Jeanett Nielsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2020. Klinisk erfaring inden for almen medicin og kirurgi. Fagligt interesseområde inden for gynækologi, graviditet og fødsler og forsker i fertilitet. Bor med min kæreste i Århus. I min fritid bruger jeg tid på træning og madlavning.

Zenia Funch
Sundhedsformidler

Læge siden 2017. Har erfaring fra akutmedicin, almen praksis, gynækologi og obstetrik samt arbejds- og miljømedicin. Fagligt interesserer jeg mig for graviditet, fødsler og reproduktion og ikke mindst formidling og god kommunikation. Kæreste med Jonas, som renoverer vores hus. Er glad for naturen, strikkerier og samvær med venner og familie.