Hvorfor Trygge Kvinder?

Kvindekroppen ændrer sig utrolig meget gennem livet! Fra puberteten, til graviditet og fødsel til overgangsalderen. Mange sygdomme (og selv helt almindelige tilstande), der rammer kvinder, er desværre stadig omringet af tabu. Det kan nemt føre til en del skyld og skam og ikke mindst følelsen af at være alene.

Tiden omkring graviditet og barsel kan være en særlig forvirrende tid hvor mængden af råd er helt enorm. Det kan være vanskeligt at skelne mellem sundhedsfaglige anbefalinger og privatpersoners erfaringer og tro, hvilket kan gøre det svært at bevare overblikket og roen.

Derfor har vi i Læger Formidler startet en række projekter som skal hjælpe kvinder og kommende forældre med at navigere i den sundhedsjungle som kvinder konfronteres med gennem livet.

Projektet Trygge Maver handler om frugtbarhed, graviditet og barsel. Her guider vi dig til en tryggere graviditet og barsel via podcast, blogindlæg og film.
Tryg Amning er et podcast-projekt til dig, som gerne vil komme godt i gang med amning, til dig som synes at amning er noget af en mundfuld – og til dig, som bare gerne vil vide mere om amning.
Trygge Kvinder bloggen er projektet hvor vi dykker ned i alt det andet omkring kvindelig sundhed.

Vi håber, at du kan bruge vores materiale. Du finder det hele her på vores hjemmeside! Skriv endelig til os med feedback eller foreslag til emner vi skal kaste os over.

Vil du holde dig opdateret på vores nyeste indlæg, så tilmeld dig Trygge Maver nyhedsbrevet eller følg os på Instagram eller Facebook for at få de nyeste indlæg.Holdet bag Trygge Kvinder

Alle vores indlæg og podcasts er lavet af læger, der til dagligt arbejder med kvindesygdomme, og som brænder for formidling. Vi arbejder for at forhindre og begrænse misinformation om sundhed og sygdom – hvilket i høj grad findes på nettet når det handler om graviditet, barsel og kvindekroppen generelt. Skriv endelig til os, hvis der er et emne, som du ønsker skal tages op her på siden. Kom også gerne med ris og ros. Vi er altid villige til at indrømme vores egne fejl og mangler og vil gerne gøre dette site bedre!

Kærlig hilsen
Holdet bag Trygge Kvinder

Cæcilie Weber Thomsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2018. Jeg har erfaring indenfor psykiatri, kirurgi, hjertemedicin, diabetes, almen praksis og gynækologi, graviditet og fødsler. Har forsket i tarmbakterier og sukkersygemedicin. Jeg er er projektgruppeleder hos Trygge Kvinder. Jeg brænder for formidling og aftabuisering af sundhed og sygdom. Er ansat på en afdeling for kvindesygdomme, graviditet og fødsler. Gift med Christian. Vi har sammen en vildbasse af en søn på 5 år og en lillesøster på snart 1 år.

Anna Lando Talbot
Sundhedsformidler

Jeg blev færdiguddannet som læge i foråret 2021. Jeg er særligt interesseret i kvindesygdomme, graviditet og fødsler, og har forsket på Fertilitetsklinikken på Hvidovre Hospital både under og efter studiet. Jeg har derudover erfarring fra akutmedicin og almen praksis. Derhjemme har jeg en lille dreng, Robert, på 1,5 år. 

Anne-Sofie Ahlers Rechnagel
Sundhedsformidler

Læge siden 2022, hvor jeg aktuelt arbejder på Bispebjerg hospital. Jeg forsker på fødeafdelingen Hvidovre Hospital indenfor føtalmedicin og obstetrik. Jeg holder meget af klatring og friluftsliv, gode bøger og rejser.

Lene Lund Andersen
Teamleder

Læge siden januar 2023. Teamleder for Trygge Kvinder. Har klinisk erfaring indenfor kvindesygdomme, kirurgi og almen medicin. Ansat på en afdeling for kvindesygdomme, graviditet og fødsler. Privat bor jeg med min kæreste Christian og bonusdatter på 8 år.

Jeanett Nielsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2020. Klinisk erfaring inden for kirurgi og kvindesygdomme og fødsler. Jeg er særligt engageret inden for fertilitetsområdet, hvor jeg også har lavet forskning. Jeg bor i Århus med min kæreste og vores datter.

Julie Milbak
Sundhedsformidler

Færdiguddannet læge i 2021. Jeg interesserer mig meget for kvindesygdomme, graviditet og fødsler, og har forsket inden for COVID-19 hos gravide, graviditetsdiabetes og hvordan forhold under graviditeten kan have en betydning for barnet på længere sigt. Jeg har tidligere erfaring inden for bl.a. akutmedicin, skadestue og almen praksis. Aktuelt er jeg på barsel med min søn, og efter endt barsel vender jeg tilbage i min stilling som læge på en afdeling for kvindesygdomme, graviditet og fødsel. 

Sophie Brinck Andersen
Sundhedsformidler
Læge siden 2017. Jeg har stor passion for kvindekroppen, genetik og DNA. Har skrevet PhD om hvorvidt medfødte genetiske mutationer kan disponere til lammelser efter poliovirus infektion. Klinisk erfaring fra kirurgisk afdeling og almen praksis. Aktuelt er jeg ansat på kræftafdelingen hvor jeg arbejder i teamet der blandt andet behandler underlivskræft. Privat er jeg godt gift, og mor til tre små krudtugler.
Caroline Nørgaard-Pedersen
Sundhedsformidler

Læge og PhD-studerende på Vestdansk Center for Gentagne Ufrivillige Aborter, Aalborg Universitetshospital.  Hjælper kvinder/par med at få det barn, de drømmer om. Forsker i immunforsvarets rolle til gentagne ufrivillige graviditetstab. Ønsker at bidrage til aftabuisering af emnet, så det bliver lettere at tale om de graviditeter, som vi taber.

Katrine Jørgensen
Sundhedsformidler

Læge siden 2018. Har erfaring fra industrien, forskningen og er nu ansat på Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler. Er særligt bidt af obstetrikken (de gravide, de fødende og de barslende). Har selv en søn på 2 år. 

Iben Riishede
Sundhedsformidler

Læge siden 2016. Primært erfaring indenfor gynækologi-obstetrik, men også akut medicin og almen praksis. Aktuelt PhD-studerende på Rigshospitalet, hvor jeg forsker i forebyggelse af svangerskabsforgiftning. Bor sammen med Jonas og vores to børn, Olivia (2018) og August (2020).  

Emilie Engel
SoMe

Læser på sidste del af medicinstudiet. Jeg har forsket i ubalancer i den vaginale bakteriesammensætning og har erfaring fra både almen praksis og gynækologisk privatklinik. Interesserer mig meget for formidling af sundhedfaglige emner, hvor alle kan være med. Jeg hjælper Læger Formidler med blogindlæg og SoMe.

Camille From Reese
Sundhedsformidler

Læge siden juni 2023. Jeg har primært erfaring indenfor specialet 'graviditet og fødsler', hvor jeg er igang med at færdiggøre et forskningsprojekt, men interesserer mig også for børnesygdomme og kvindesygdomme, herunder særligt fertilitet. Det er enormt betydningsfuldt for mig at bidrage til let tilgængelig og let forståelig viden om sundhed og sygdom. Aktuelt er jeg ansat på akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens. 
Til dagligt bor jeg i Århus med min kæreste. Når jeg ikke bruger tid på fagligt arbejde, holder jeg rigtig meget af at grine med mine veninder og familie, lege med mine niecer og nevøer samt bruge min krop aktivt - især hvis der er en cykel eller en bold involveret. 

Louise Viktoria Mortensen
Sundhedsformidler

Læge siden 2022. Jeg har erfaring indenfor ortopædkirurgi, almen praksis, gynækologi, graviditet og fødsler. Jeg har forsket i mænds tanker om familiedannelse og fertilitet.
Jeg bor med min kæreste og vores datter på 1,5 år. 

Ida-Marie Højgaard Olsen
SoMe

Jeg læser på sidste år af medicinstudiet og er aktuelt i gang med at skrive speciale på Fertilitetsafdelingen på Rigshospitalet. Her forsker jeg i kronisk endometritis og sygdommens betydning for fremtidig graviditetschancen. 
Jeg hjælper Læger Formidler med blogindlæg og SoMe.

 
 
Margit Bistrup Fischer

Læge siden 2013. Siden da primært arbejdet indenfor Gynækologi og Obstetrik samt Pædiatri. Aktuelt ved at færdiggøre Ph.D der handler om fosterpåvirkning af medicin. Privat er jeg mor til 3 dejlige børn på 12, 8 og 1 år.