Læger Formidlers nye projekt Trygge Maver handler om frugtbarhed, graviditet og barsel. 

Trygge Maver om frugtbarhed, graviditet og barsel
Trygge maver om frugtbarhed, graviditet og barsel

Sundhedsvæsenets tilbud til gravide og barslende er under konstant udvikling. Udviklingen går imod at meget behandling foregår derhjemme. Det der kaldes ambulant behandling. Det kan man for eksempel se ved at flere og flere fødeafdelinger udskriver førstegangsfødende få timer efter en ukompliceret fødsel. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig udvikling. Det kan være en rigtig god ting for familien at være derhjemme. Men! Det øger vigtigheden af god og forståelig information til gravide og barslende, for at sikre et trygt forløb for de nye familier. Utryghed og fejlkommunikation mellem familier og sundhedspersonale øger risikoen for genindlæggelser og dårligere forløb for de nye familier.

Samtidig vil mange søge deres information på internettet. Mængden af information om sundhed og sygdom på nettet kan være meget uoverskuelig. Som gravid og ny forælder kan det være svært at finde rundt i de enorme mængder af råd der findes. Det kan være vanskeligt at skelne mellem sundhedsfaglige anbefalinger og privatpersoners erfaringer og tro. Det forsøger vi i Læger Formidler at gøre op med. Vi tror, at hvis man føler sig tryg og velinformeret, kan man nemmere navigere i sundhedsjunglen på nettet.

Der er derfor rigtig god grund til at hjælpe kommende forældre med at bevare overblikket og roen i den forvirrende tid inden, under og efter en graviditet. Derfor har vi startet projekt Trygge Maver, hvor du via podcast, blogindlæg og film bliver guided til en tryggere graviditet og barsel. Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følge os på Facebook eller Instagram hvis du vil holde dig opdateret på vores nyeste materiale.

Vi håber, at du kan bruge vores materiale. Skriv endelig til os med feedback eller foreslag til emner vi skal kaste os over.

Kærlig hilsen

Holdet bag Trygge Maver

Rebecka Hansen
Sundhedsformidler og projektleder

Har arbejdet som læge siden 2013 og på Hvidovre med gynækologi, graviditet og fødsler siden 2016. Forsker sideløbende i jernstatus under graviditeten. Mor til en skøn vildbasse på 4 år.

Mads Langager Larsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2015. Ansat på fødeafdelingen på Rigshospitalet. Faglig interesse især indenfor gravide og fødende. Gift og har en lille datter, Alice.

Anna Grynnerup
Sundhedformidler

Læge siden 2014 og har skrevet en ph.d. indenfor kvindelig fertilitet. Arbejder aktuelt på Gynækologisk og Obstetrisk Klinik på Rigshospitalet. Har desuden to små krudtugler derhjemme, Lily og Ella.

Ida Donkin
Sundhedsformidler

Læge og PhD. På orlov fra lægejobbet på gynækologisk/obstetrisk afdeling for at arbejde med formidling på fuld tid. Mor til to små piger, Ellen og Eva.

Anne-Sophie Homøe
Sundhedsformidler

Arbejder som læge og har siden studiet været dybt engageret i sundheds- og seksualoplysning i Danmark og i Grønland – foruden arbejde med seksuelle (kvinde)rettigheder.

Hanne Trap Wolf
Sundhedsformidler

Har arbejdet som læge siden 2010 og har sideløbende forsket i for tidlig fødsel. Arbejder aktuelt på fødeafdelingen på Hvidovre Hospital. Er travlt beskæftiget efter arbejdstid som mor til tre børn på henholdsvis to, fem og otte år.

Nynne Sørgaard
Tilrettelægger og sundhedsformidler

Skal stå for produktionen af de nytilkommende projekters podcasts. Videnskabsjournalist, naturformidler og cand.scient. i humanbiologi. Har tidligere været vært og tilrettelægger på videnskabs- og naturprogrammer på P1, og arbejder nu med kommunikation i Nationalpark Skjoldungernes Land. Har to seje piger fra 2015 og 2017.

Cecilie Bræmer Jensen
Sundhedsformidler
Læge siden 2016, erfaring fra kirurgisk afdeling og almen medicin. Bor i København med mand og 2 sønner, aktuelt på barsel med den yngste.
Jesper Friis Petersen
Sundhedsformidler
Læge siden 2013 nu PhD studerende ved Nordsjællands Hospital og Rigshospitalet omhandlende graviditet og graviditetstab. Klinisk erfaring med fertilitet, gynækologi og obstetrik i Danmark og Norge. Gift med sygeplejerske Maren og far til Alfred
 
Louise Laub Asserhøj
Sundhedsformidler

Læge siden 2015. Ph.d.-studerende på Fertilitetsklinikken og Klinik for Vækst og Reproduktion på Rigshospitalet. Tidligere arbejdet på Gynækologisk og Obstetrisk Afdeling på Nordsjællands Hospital. Gift med Trygve. Mor til Atle på 5 år og Åsa på 2 år.

Cæcilie Weber Thomsen
Sundhedsformidler

Læge siden 2018. Jeg har erfaring indenfor kirurgi og almen praksis. Har forsket i tarmbakterier og sukkersygemedicin. Jeg interesserer mig for hormonelle sygdomme, gynækologi og fødsler. Gift med Christian. Vi har sammen en vildbasse af en søn på 2 år, og en hvid hund.

Anna Lando Talbot

Læser på kandidatdelen af lægestudiet. Udover venner og familie, bruger jeg min fritid på strikning og en masse små kreative projekter.