Læger Formidlers projekt Trygge Maver handler om frugtbarhed, graviditet og barsel. 

Trygge Maver om frugtbarhed, graviditet og barsel
Trygge maver om frugtbarhed, graviditet og barsel

Sundhedsvæsenets tilbud til gravide og barslende er under konstant udvikling. Udviklingen går imod at meget behandling foregår derhjemme. Det der kaldes ambulant behandling. Det kan man for eksempel se ved at flere og flere fødeafdelinger udskriver førstegangsfødende få timer efter en ukompliceret fødsel. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig udvikling. Det kan være en rigtig god ting for familien at være derhjemme. Men! Det øger vigtigheden af god og forståelig information til gravide og barslende, for at sikre et trygt forløb for de nye familier. Utryghed og fejlkommunikation mellem familier og sundhedspersonale øger risikoen for genindlæggelser og dårligere forløb for de nye familier.

Samtidig vil mange søge deres information på internettet. Mængden af information om sundhed og sygdom på nettet kan være meget uoverskuelig. Som gravid og ny forælder kan det være svært at finde rundt i de enorme mængder af råd der findes. Det kan være vanskeligt at skelne mellem sundhedsfaglige anbefalinger og privatpersoners erfaringer og tro. Det forsøger vi i Læger Formidler at gøre op med. Vi tror, at hvis man føler sig tryg og velinformeret, kan man nemmere navigere i sundhedsjunglen på nettet.

Der er derfor rigtig god grund til at hjælpe kommende forældre med at bevare overblikket og roen i den forvirrende tid inden, under og efter en graviditet. Derfor har vi startet projekt Trygge Maver, hvor du via podcast, blogindlæg og film bliver guidet til en tryggere graviditet og barsel. Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følge os på Facebook eller Instagram hvis du vil holde dig opdateret på vores nyeste materiale.

Vi håber, at du kan bruge vores materiale. Skriv endelig til os med feedback eller foreslag til emner vi skal kaste os over!

Kærlig hilsen
Team Trygge Kvinder