Læger Formidler
Du læser lige nu

Øresmerter

0
Podcast Trygge Forældre

Øresmerter

I denne episode kommer du til at høre om øresmerter. Ondt i øret hos småbørn skyldes oftest mellemørebetændelse. Mellemørebetændelse er meget hyppigt blandt småbørn, mindst 70 % af alle børn har haft akut mellemørebetændelse før de er fyldt 2. år, og 80 % før skolestart. Det er også et af de emner flest i vores spørgeskemaundersøgelse, udfyldt af jer forældre, ville vide mere om.

I denne episode kommer du bla. til at høre om, hvad der sker i mellemøret når dit barn får mellemørebetændelse eller væske i øret. Hvordan du kan håndtere det, hvornår det skal behandles, og hvilke faretegn du skal være opmærksom på. Derudover vil du høre om nogle myter omkring mellemørebetændelse, og om de er sande.

Malene fra Læger Formidler har produceret denne film som kan gøre børn klogere på mellemørebetændelse på en sjov og legende måde. Se med og find ud af hvad lægen undersøger, hvordan øret ser ud inden i og hvorfor det egentlig gør så ondt at have “snot” i øret.

Episodens gæst

I denne episode besøger vi Jørgen Henrichsen som er ørenæsehalslæge. Han har mange års erfaring som ørenæsehalslæge, og ser rigtig mange børn med øresmerter, i hans klinik i indre by.

Ørenæsehalslægen Jørgen Henrichen, i sin hyggelige klinik i indre by, hvor vi optog interviewet. Da vi ikke havde et højt nok bord til vores mikrofoner og computeren, måtte vi bruge en papkasse som bord. I papkassen var der bamser til patienterne:-)

Hjemmeopgaven

Hjemmeopgaven denne gang er, at hvis du er forældre til et ørebarn, så pas på dig selv og giv dig selv noget forkælelse når du har mulighed for det. Det kan nemlig været rigtigt hårdt og frustrerende, at være forældre til et ørebarn. Lange nætter uden at man får sovet ret meget, kan slide på en, og det kan derfor være svært at finde overskud til ret mange andre ting eller i det hele taget at tænke på sig selv.

Patienthåndbogen har to lærerige videoer, den ene illustrerer hvad der sker i øret når man får mellemørebetændelse, og i den anden video bliver der gennemgået nogle af de vigtigste ting om mellemørebetændelse.

Du kan også læse mere om væske i øret eller udflåd fra øret inde på patienthåndbogen.

Vores Børn har lavet denne reportage fra Jørgens klinik hvor Jonas får lagt dræn i ørene. Her kan du få et indtryk af hvordan det er, når ens barn har væske i ørene og skal have lagt dræn.

Kom gerne med input

Er der nogle vigtige spørgsmål som ikke blev besvaret i denne podcast? Er der et emne du synes vi skal tage op i næste episode? Skriv gerne en mail til os med input til vores podcast eller find os på facebook under “Læger Formidler” og instagram hvor vi bruger #Tryggeforældre. Vi vil meget gerne høre om dine erfaringer og dine tanker.

På Itunes kan du abonnere gratis på podcasten. Giv gerne podcasten en anmeldelse med på vejen.

Om forfatteren

Læge siden 2015. Lægeerfaring inden for børn, voksne og ældre. Har to drenge, og aktuelt på barsel med den mindste.