Læger Formidler
Du læser lige nu

Hvorfor lave en podcast om sygdom hos børn?

0
Podcast Trygge Forældre

Hvorfor lave en podcast om sygdom hos børn?

I podcastens første episode lærer du os og baggrunden for projektet “Trygge Forældre” at kende. Vi taler om hvorfor vi har valgt at lave denne podcast og dykker ned i de bekymringer og udfordringer man står med som forældre når det handler om sygdom hos sit barn.

Vi kommer bl.a. ind på, at det især som førstegangsforælder kan være en stor udfordring at tage ansvar for sit barns sygdom og behandling. Som læger møder vi ofte overvældede forældre som er utrygge og i en travl hverdag på hospitalet eller i praksis er der sjældent tid nok til uddybende forklaringer af sygdomsbilleder og -behandlinger. Det kan føre til et utilfredsstillende forløb for forældre, der ikke føler sig forstået — og i den sidste ende til endnu flere bekymringer. En nyelig undersøgelse, som vi også omtaler i podcasten, viser at 30% af raskfødte børn indlægges i løbet af de første 15 måneder og hver femte udskrives igen uden diagnose.

Et andet emne som vi også diskuterer i podcasten er internettets betydning for den bekymring vi oplever som forældre når vores børn bliver syge. Det kan du også læse mere om her:

Hvis du som forælder vil vide mere om sygdom hos børn og vil bruge internettet som hjælp når de bliver syge kan vi anbefale Patienthåndbogen på sundhed.dk.


Episodens gæst

I denne episode taler vi med Tanja (og hendes lille datter der pludrer i baggrunden). Hun er mor til to småbørn og har derved fået naturlig erfaring med at stå med et sygt barn. Hun fortæller om de oplevelser hun har haft i forhold til sygdom hos sine børn og mødet med sundhedsvæsenet.

Tanja, Anna og Laura efter interviewet i Tanjas hyggelige lejlighed

Kom gerne med input

Er der nogle vigtige spørgsmål som ikke blev besvaret i denne podcast? Er der et emne du synes vi skal tage op i næste episode? Skriv gerne en mail til os med input til vores podcast eller find os på facebook under “Læger Formidler” og instagram hvor vi bruger #Tryggeforældre. Vi vil meget gerne høre om dine erfaringer og dine tanker.

På Itunes kan du abonnere gratis på podcasten. Giv gerne podcasten en anmeldelse med på vejen.

 

Om forfatteren

Læge siden 2015. Lægeerfaring inden for børn, voksne og ældre. Har to drenge, og aktuelt på barsel med den mindste.