Læger Formidler
Du læser lige nu

Smerter og smertebehandling

3
Podcast Trygge Forældre

Smerter og smertebehandling

Fra spædbarnskolik og smertefulde procedurer hos lægen til behandling af smerter med og uden medicin.

Smerter hos børn kan fylde rigtig meget i situationer hvor der er sygdom. Lige meget om det handler om mellemørebetændelse, mave-tarm-betændelse eller hovedpine, så er bekymringen om hvorvidt barnet muligvis har alvorlige smerter, og hvordan man kan behandle dem, næsten altid til stede.

I denne her episode kommer du til at lære meget om smerter og smertebehandling hos børn, fra spædbørn til større børn, fra koliksmerter til smerter i forbindelse med lægebesøg, indgreb og procedurer. Vi taler om hvornår der er tale om alvorlige smerter, hvordan du bedst kan være der for barnet og lindre barnet både med og uden medicin.

I denne episode taler vi med Tim Kristensen som du måske allerede kender fra episode 4 om hoste, snot og vejrtrækningsbesvær. Tim er overlæge på Herlev Hospitals børneafdeling og har masser af praktisk erfaring med smerter og smertebehandling hos børn. Han er selv far til tre.

Nyttige links og tips

I episoden taler vi om WHOs vejledning til smertebehandling og om RICE princippet til behandling af akutte smerter fx. i arm eller ben. Dem kan du finde her:

 

På Herlev Hospitals børneafdeling har vi filmet søde børnesygeplejerske, som viser hvordan du kan give smertestillende til dit barn. Se filmen her:

Kom gerne med input

Er der nogle vigtige spørgsmål som ikke blev besvaret i denne podcast? Er der et emne du synes vi skal tage op i næste episode? Skriv gerne en mail til os med input til vores podcast eller find os på facebook under “Læger Formidler” og instagram hvor vi bruger #Tryggeforældre. Vi vil meget gerne høre om dine erfaringer og dine tanker.

På Itunes kan du abonnere gratis på podcasten. Giv gerne podcasten en anmeldelse med på vejen.

Om forfatteren

Oprindelig fra Tyskland. Læge siden 2014. Erfaring inden for børn, voksne og ældre. Mor til lille Gabriel på 1,5 år