Læger Formidler
Du læser lige nu

Vokseværk

0
Podcast Trygge Forældre

Vokseværk

Gør det ondt at vokse? Smerter i benene om aften og om natten hos ellers sunde og raske børn kalder man vokseværk. Man ved ikke præcis hvad vokseværk skyldes, men det er meget hyppigt, måske du har oplevet det?

I denne lille bonusepisode fortæller Anna fra Læger Formidler hvad der er værd at vide om vokseværk og vigtigst af alt hvad man skal være opmærksom på som forældre. Hvornår skal man gå til lægen? Hvad kan man selv gøre?

For at kunne give jer de bedste svar har vi inden episoden talt med Christian Wong der er overlæge i børneortopædi på Hvidovre Hospital. Han ved rigtig meget om vokseværk og sygdomme i skelettet hos børn. Blandt anden har han skrevet siden om vokseværk i patienthåndbogen, som kan anbefales:

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/knogler-muskler-og-led/sygdomme/oevrige-sygdomme/voksevaerk/

Kom gerne med input

Er der nogle vigtige spørgsmål som ikke blev besvaret i denne podcast? Er der et emne du synes vi skal tage op i næste episode? Skriv gerne en mail til os med input til vores podcast eller find os på facebook under “Læger Formidler” og instagram hvor vi bruger #Tryggeforældre. Vi vil meget gerne høre om dine erfaringer og dine tanker.

På Itunes kan du abonnere gratis på podcasten. Giv gerne podcasten en anmeldelse med på vejen.

Om forfatteren

Har arbejdet som læge siden 2014 og har sideløbende arbejdet med sundhedsoplysning. Forsvarede sin ph.d. omkring kvindelig fertilitet i 2019. Arbejder på Hvidovre Hospital, men er aktuelt på barsel med tvillingedrengene Carlo og Viggo.