Læger Formidler
Du læser lige nu

Babybilleder – Scanninger i graviditeten

35
Podcast Trygge Maver

Babybilleder – Scanninger i graviditeten

I Danmark vælger næsten alle gravide, at tage imod de to scanninger der tilbydes i uge 11-13 og uge 18-21. Ud over, at det er fantastisk at se den eller de små inde i maven, hvad er det så man undersøger ved scanningerne?

Hvad sker der, hvis de finder øget risiko for kromosomfejl, og hvad indebærer det at få foretaget en moderkagebiopsi?

Vi har fået lov til at være fluen på væggen, når Louise og Mark skal til første scanning med deres andet barn, og så har vi slået os sammen med overlæge Karin Sundberg fra Rigshospitalet, der sætter os alle sammen godt ind i hvad det er man undersøger og beregner ved de to forskellige scanninger. Hun kommer også ind på, hvad man gør hvis der mod forventning skulle være en øget en risiko for kromosomfejl.

Vi håber I kan bruge denne episode inden eller efter I selv er blevet scannet og får noget ud af, at lytte med på vores episode.

Lyt til podcasten på Itunes eller en anden podcastapp og giv den gerne en anmeldelse med på vejen.

Episodens vært er Mads Langager fra Læger Formidler, der selv har tilrettelagt og optaget episoden.

Tak til

Karin Sundberg for de gode forklaringer, Hvidovre Hospitals føtalmedicinske afdeling for det venlige personale og Louise og Mark, for at vi måtte være med til deres scanning.

Om forfatteren

Læge siden 2015. Ansat på fødeafdelingen på Rigshospitalet. Faglig interesse er især indenfor gravide og fødende. Gift og har en lille datter, Alice.