Læger Formidler
Du læser lige nu

Jordemoderkonsultationen

100
Podcast Trygge Maver

Jordemoderkonsultationen

Jordemoderkonsultationen

Lyt til vores podcastepisode om jordemoderkonsultationen hvis du godt kunne tænke dig at få en fornemmelse af, hvad der skal foregå. Vi har teamet op med jordemoder Runa, der tager os med til en konsultation og lader os være en flue på væggen!

Nogen kan måske føle sig lidt spændte eller måske presset inden de skal til jordemoderkonsultationen for første gang. Hvad skal man snakke om? Hvad kan man spørge om? og hvad kan man ikke spørge om? Skal de undersøge min urin, skal jeg have målt blodtrykket? Synes jordemoderen ikke det er irriterende at høre på de samme spørgsmål igen og igen? Skal man tage sin partner med? eller rynker jordemoderen på næsen hvis partneren ikke har taget fri fra arbejde?

Vi har snakket med Runa, der er jordemoder på Rigshospitalet i København. Hun kommer med sit bud på, hvad man evt. kan snakke om til sine jordemoderkonsultationer, og så var vi med, da Alexander og Alexandra var til konsultation hos Runa – hvilket gav en masse gode spørgsmål og svar. Håber i får noget godt ud af dette fantastiske afsnit!

Vide mere?

Mange af de spørgsmål du måske går rundt med omkring din graviditet, kan du finde svar på inde på vores Infoblog.

Følg os på Instagram eller Facebook og få en masse god info om graviditet og barsel – altid skrevet af læger. Når den lille engang kommer til verdenen vil du også kunne finde info om sygdomme og symptomer hos småbørn.

Har du nogle gode emner, som vi kunne tage fat på? Så skriv endelig til os på mail@laegerformidler.dk

Om denne podcast

Forfattet og produceret af læge Mads Langager

Stort tak til Alexander og Alexandra fordi vi måtte være med til deres jordemoderkonsultation og til jordemoder Runa Hvid fordi hun ville svare på spørgsmål og have os med.

Musik af Marco Diallo

Om forfatteren

Læge siden 2015. Ansat på fødeafdelingen på Rigshospitalet. Faglig interesse er især indenfor gravide og fødende. Gift og har en lille datter, Alice.