Læger Formidler
Du læser lige nu

Tidlig graviditet – bekymringen for at miste

8
Podcast Trygge Maver

Tidlig graviditet – bekymringen for at miste

Trygge Maver podcast episode 3

Hvad er en spontan abort? Hvilke symptomer skal jeg være opmærksom på, og hvilke er mindre vigtige? Og giver det overhovedet mening at fortælle, at jeg er gravid, før jeg har været til nakkefoldsscanningen? – Mange er spørgsmålene, der vedrører de bekymringer, som desværre ofte ledsager den positive tests glæder.

Overlæge Henriette Svarre Nielsen fra Rigshospitalet fortæller, hvad der i øjeblikket vides om årsager, symptomer og forebyggende tiltag for at undgå det tidlige graviditetstab – der er en bedre betegnelse end det følelsesladede og ofte noget upræcise begreb “spontan abort”.

Samtidig taler vi med Ida, der er en af de mange som har oplevet et graviditetstab. Oplevelsen er fysisk ufarlig, men psykisk ubehagelig, og selvom man kan og bør forebygge via sin livsstil, så rammer den desværre skånselsløst også de par, der har fulgt alle anbefalinger, som fx i Idas tilfælde.

Man kan ikke stave til tabu uden “t-a-b”, men det er vores håb med denne podcast, at vi netop kan modvirke det tabu, der fortsat klæber sig til de uheldige par som oplever et graviditetstab. Det er en skam at lide et tab, men det er absolut intet at skamme sig over.

Lyt med i denne episode, og find ud af hvorfor.

Feedback

Vi vil meget gerne høre hvad I synes om vores podcast! Giv den en anmeldelse i Itunes (hvor du finder alle Læger Formdlers podcasts) eller skriv en mail til os. Kom også meget gerne med foreslag til emner som du synes skal tages op i podcasten.

Følg os

Følg Læger FormidlerFacebook eller Instagram og vær med til at forme fremtidige episoder!

Tak til

Marco Diallo som står bag lyden og teknikken i denne episode.

Sektion for læringsteknologi i RegionH der har været så venlige at låne os optageudstyr til optagelse af denne episode.

Henriette Svarre Nielsen og Ida som medvirker i denne episode.

Om forfatteren

Læge siden 2013 nu PhD studerende ved Nordsjællands Hospital og Rigshospitalet omhandlende graviditet og graviditetstab. Klinisk erfaring med fertilitet, gynækologi og obstetrik i Danmark og Norge. Gift med sygeplejerske Maren og far til Alfred