Læger Formidler
Du læser lige nu

Projekt baby – planlægning af graviditeten

110
Podcast Trygge Maver

Projekt baby – planlægning af graviditeten


Dette er podcasten Trygge Mavers allerførste episode. I de kommende episoder vil forskellige læger fra Læger Formidler vejlede og rådgive omkring mange af de bekymringer der opstår i en graviditet – for at sikre jer en tryg graviditet.

Vi starter helt fra starten – nemlig inden man er blevet gravid. Tiden hvor man går og venter på en positiv graviditetstest er nemlig også en tid med meget bekymring og utryghed. Og det er ikke bekymringer alle taler højt om. Kan jeg blive gravid? Kan jeg gøre min kæreste gravid? Hvor lang tid vil det tage?

I episoden fortæller overlæge Kathrine Birch Petersen om hvad vi ved om livsstil og frugtbarhed. Vi får også punkteret nogle myter omkring frugtbarhed og højgravide Louise nogle af de tanker hun havde med os, dengang hende og kæresten arbejde på en graviditet.

Til lyden har vi fået hjælp af den utrolig dygtige Marco Diallo, der er professionel musiker.

Vil du vide mere?

I december 2018 samlede vi 24 myter om graviditet, frugtbarhed og barsel, og prøvede at be- eller afkræfte dem så godt som muligt. Du kan læse alle de sjove myter her.

Hvis du vil vide mere om hvordan man skal forholde sig, hvis man planlægger at blive gravid, så har Patienthåndbogen lavet en side om netop dette.

Vidensrådet for forebyggelse har lavet en meget grundig rapport, om hvordan vi forebygger nedsat frugtbarhed. Den kan du læse her.

Feedback

Vi vil meget gerne høre hvad I synes om vores podcast! Giv den en anmeldelse i Itunes eller skriv en mail til os. Kom også meget gerne med foreslag til emner som du synes skal tages op i podcasten.

Tak til

Marco Diallo som står bag lyden og teknikken i denne episode.

Kathrine Birch Petersen og Louise som medvirker i denne episode.

Om forfatteren

Har arbejdet som læge siden 2014 og har sideløbende arbejdet med sundhedsoplysning. Forsvarede sin ph.d. omkring kvindelig fertilitet i 2019. Arbejder på Hvidovre Hospital, men er aktuelt på barsel med tvillingedrengene Carlo og Viggo.