Læger Formidler
Du læser lige nu

Bækkenbunden med Birthe Bonde

15
Podcast Trygge Maver

Bækkenbunden med Birthe Bonde

Bækkenbunden

Find den, træn den og brug den

Trygge Maver podcasten er nået til tiden efter fødslen.  Lyt med og få mere viden om nogle af de bækkenbundsgener, der kan følge med efter graviditet og fødsel. Vi kommer omkring, hvordan det kan påvirke dit kvindeliv på mange måder, men også lidt om manden😊

Tyngdefornemmelse, smerter i underlivet, upassende prutter, bremsespor og dryp i trusserne, det er nogle af dem. Den gode nyhed er, at rigtig mange gener, kan knibes væk med genoptræning og gode vaner resten af livet.

Yngre læger fra Læger Formidler, Cecilie Arildsen og Camilla Klastrup, med erfaring og interesse inden for gynækologi og Almen Praksis står bag episoden. De har haft fornøjelsen af at interviewe, en sand guru, underlivs-fysioterapeut Birthe Bonde om bækkenbundsgener efter graviditet og fødsel. Birthe Bonde er uddannet fysioterapeut med speciale i underliv og klinisk sexologi. Hun har arbejdet og forsket indenfor feltet i mange år. 

Denne episode er skrevet og produceret af Læge, Cecilie Arildsen og Læge Camilla Klastrup. Podcasten er optaget under corona-venlige forhold. Derfor beklager vi på forhånd, hvis lyden ikke er optimal og hvis man en gang imellem hører børn i baggrunden. 

Tusind tak til Birthe Bonde for spændende viden og råd om bækkenbundsgener. Se mere information og øvelser på Birthe Bondes hjemmeside og gynZone som vi linker til nedenfor.

Hvis du har gener fra bækkenbunden kan du tale med din egen læge om at få en henvisning til en fysioterapeut eller gynækolog, der kan give dig specifik vejledning i hvordan du får bugt med dine gener.

Dansk selskab for urologisk, gynækologisk og obstetrisk Fysioterapi har en behandlerliste over specialuddannede fysioterapeuter, der har taget uddannelse i bækkenbundsproblemer – og de har faktisk også en podcast om urininkontinens.

Nyttige links:

https://www.birthebonde.dk/

GynZone

Sundhedsstyrelsens Retningslinjer

Om forfatteren

Læge siden 2017, skal være praktiserende læge. Har erfaring som læge fra Mave-tarmkirurgisk, Ortopædkirurgisk, Almen praksis, Børne- og ungdomspsykiatri, samt en del erfaring som bekymret mor til Alexander på knap 2 år. Er jyde, men bor aktuelt med min kæreste og søn ved Amager Strand, hvor vi nyder gåture ved havet.