Læger Formidler
Du læser lige nu

Feber

0
Podcast Trygge Forældre

Feber

I denne episode dykker vi ned i feber som er det allerhyppigste symptom i barndommen. Vi fortæller bl.a. hvornår der er tale om feber, hvad der hyppigst udløser feber hos småbørn, hvordan man bedst måler temperaturen hos sit barn, hvordan man kan behandle feber både med og uden medicin og hvilke faretegn man skal kigge efter. Derudover kommer vi ind på feberkramper, som kan ses hos 2–5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og som mange af os forældre kan være bekymret for at opleve. Lyt med og bliv klogere på feber!

Episodens gæst

Episodens gæst er Morten Beck, en meget dygtig og engageret almen praktiserende læge, som dagligt er i kontakt med feberramte børn. Morten har været læge i 23 år, og har arbejdet på mange forskellige afdelinger inden han fik sin egen praksis på Frederiksberg for over 10 år siden. Han har selv to voksne børn — og kan derfor godt sætte sig ind i de bekymringer man har som forælder.

Hjemmeopgaven

Efter hver podcast-episode håber vi, at du vil gøre dig nogle tanker om de ting vi har talt om. Denne gang er der to små hjemmeopgaver.

Først, så må du gerne se efter, om du har et termometer derhjemme, så du kan måle dit barns temperatur ved mistanke om feber. Som vi i denne episode kommer ind på, så anbefales der måling i endetarmen når barnet er i hvile, da det giver færrest fejlmålinger. Termometre til børn finder kan du købe på apoteket.

Feber er en temperatur over 38 grader og måles i endetarmen efter barnet har hvilet

 

Den anden del af hjemmeopgaven er, at du læser lidt om feberkramper, så du er forberedt, hvis det skulle ske. Læs f.eks. vores tirsdagsinfo-opslag her.

Der findes informations-videoer om feberkramper både fra Falck og det britiske røde kors:

Kom gerne med input

Er der nogle vigtige spørgsmål som ikke blev besvaret i denne podcast? Er der et emne du synes vi skal tage op i næste episode? Skriv gerne en mail til os med input til vores podcast eller find os på facebook under “Læger Formidler” og instagram hvor vi bruger #Tryggeforældre. Vi vil meget gerne høre om dine erfaringer og dine tanker.

På Itunes kan du abonnere gratis på podcasten. Giv gerne podcasten en anmeldelse med på vejen.

Om forfatteren

Oprindelig fra Tyskland. Læge siden 2014. Erfaring inden for børn, voksne og ældre. Mor til lille Gabriel på 1,5 år