Læger Formidler
Du læser lige nu

Første undersøgelse hos egen læge

48
Podcast Trygge Maver

Første undersøgelse hos egen læge

Graviditeten er ny og spændende, og du glæder dig til de næste 9 måneder (eller i hvert fald bare til at kvalmen stopper). Den allerførste undersøgelse du bliver tilbudt som gravid foregår hos din egen læge omkring graviditetsuge 10. Her får man også lavet en vandrejournal, der skal følge én gennem hele graviditeten. Den bliver også sendt til dit fødested, og derefter får man tildelt en jordemoder.

Men hvad skal du forvente af undersøgelsen hos din egen læge? Og hvorfor er det lige at du bliver spurgt om alt fra tidligere blærebetændelser til din mormors sukkersyge? Det vil vi se nærmere på i denne her episode hvor Anna fra Læger Formidler besøger praktiserende læge Bolaji Balslev.

Du kan også finde episoden på Itunes eller i din podcastapp.

Læs mere

Er du eller din partner lige blevet gravid? Lyt også til podcastens episode 2 (Positiv graviditetstest – Hvad nu?) der handler om de symptomer du kan forvente dig af den tidlige graviditet. Find også vores indlæg på Infobloggen om forskellige symptomer, tilstande og behandlinger i graviditeten.

Om denne podcast

Forfattet og produceret af Læge Anna Grynnerup

Tak til medvirkende praktiserende læge Bolaji Balslev og hendes patient.

Lyd og musik af Marco Diallo.

Om forfatteren

Har arbejdet som læge siden 2014 og har sideløbende arbejdet med sundhedsoplysning. Forsvarede sin ph.d. omkring kvindelig fertilitet i 2019. Arbejder på Hvidovre Hospital, men er aktuelt på barsel med tvillingedrengene Carlo og Viggo.